Bozok Üniversitesi

Maliye Bölümü Öğrencilerinin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi III. Mülkiye Ekonomi Kongresine Katılımı

Yozgat Bozok Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencileri, 13 Aralık 2019 Cuma günü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Aziz Köklü Konferans Salonunda gerçekleştirilen III. Mülkiye Ekonomi Kongresine Dr. Öğr. Üyesi Berkan Karagöz, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Samancı ve Arş. Gör. Özlem Bapbacı danışmanlığında katılım gerçekleştirmiştir.

Zengin bir içeriğe sahip olan kongrenin açılış konuşması Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Teorisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Semih ÖZ tarafından yapılmıştır.

Kongrenin ilk oturumu ODTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Semih Akçomak’ın Türkiye’nin uzun dönem ekonomik büyüme hikâyesine farklı bir bakış açısı getiren “Ekonomide Etik Değerler” sunumu ile gerçekleştirilmiş ve öğrencilerimizin de soruları yanıtlanmıştır.

Kongrenin II. oturumunda Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü öğretim üyesi ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Sayın Ahmet Burçin YERELİ tarafından, Türkiye’de kayıt dışı istihdama yol açan nedenler ve çözüm önerileri “Türkiye’de Kayıt Dışı Ekonominin Boyutları” başlıklı sunumu ile gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin III. oturumu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Teorisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Semih ÖZ tarafından “Vergi Cennetleri ve Yatırımlara Etkileri” başlığıyla ve IV. oturum Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, “Yeşilin Yedi Tonu, Yedinci Kıta ve Daha Bir Sürü Şey…” başlıklı sunumları ile son bulmuştur.

4 oturumda gerçekleştirilen kongre sonrasında Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü öğretim üyesi ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Sayın Ahmet Burçin YERELİ ve Maliye bölüm öğrencilerimiz ile günün anısı olarak fotoğraf çekimi gerçekleştirilmiştir.

Maliye alanında yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilmelerine olanak sağlayan program sonrasında katılımcı öğrencilerimize sertifikaları verilmiştir.

Kongre sonrası Maliye Bölüm öğrencilerimiz ile Türk Milletinin kalbinin attığı yer olan Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirilmiştir. 24 oğuz boyunu temsil eden Aslanlı Yol’dan geçilerek, Tören Meydanına ulaşılmıştır. Ardından Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine ulaşılarak saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ziyaret esnasında Atatürk’ün özel eşyaları, madalyaları, kullandığı kitapları yakından gören öğrencilerimiz, Çanakkale Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebelerinin anlatıldığı panorama ile yağlı boya tablolarını inceleme fırsatı bulmuşlardır.

17.12.2019 14:44