Yetenek Kapısı - Yetenek Her Yerde

yetenekkapisi.org

“YETENEK KAPISI PLATFORMU” ve “KARİYER FUARLARI” NEDİR?

“Yetenek Kapısı” üniversite kariyer merkezlerinin yönetiminde, öğrenci ve mezunlarımızın işverenler ile zaman ve mekândan bağımsız, sürekli iletişim kurmalarını sağlayan çevrimiçi bir kariyer platformudur. Platformun beta sürümü  T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlatılmış olup kariyer merkezlerinin hizmetine sunulmaktadır.

*Öğrenciler ve mezunlar, “Yetenek Kapısı”nda profil oluşturarak, Üniversitedeki Kariyer Merkezi tarafından yönetilecek kariyer ağına adım atabilecek, oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarları, etkinlikler ve eğitimleri inceleyebilecekler.  Ayrıca “Yetenek Kapısı” işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Bölgesel Kariyer Fuarları T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından sisteme eklenecek, tüm fuarlar için katılım gösterecek öğrencilerin buraya önceden kaydolması istenecek ve kendilerine gönderilen QR kodu fuar alanı girişinde okutularak hangi üniversiteden kaç öğrencinin fuara katılım gösterdiği tespit edilecektir. Yetenek Kapısı Bölgesel Kariyer Fuarlarımızda aktif olarak kullanılacaktır.

*Tüm fuarlar CBİKO tarafından sisteme eklenecek, katılım gösterecek öğrencilerin buraya önceden kaydolması istenecek ve kendilerine gönderilen QR kodu fuar alanı girişinde okutularak hangi üniversiteden kaç öğrencinin fuara katılım gösterdiği tespit edilecektir.

*Ayrıca katılımcı firmaların kariyer fuarı kapsamında düzenleyecekleri bilgilendirme oturumları, mülakatlar örnek olay vb. çalışmaları bu platform üzerinden öğrenciler ile paylaşılacaktır. Bu sayede öğrenci/mezunlar etkinlikleri önceden inceleme, kendi bölüm ve niteliklerine uygun etkinlikleri seçme ve katılma imkânı bulacaktır.

*Tabii ki bu sistem firmalar için de, özellikle de örnek olay mülakat vb. çalışmalar ile istihdam edecekleri kişileri seçmeye yönelik yaptıkları çalışmalara uygun adayları davet etme olanağı sağlayacaktır.

24.02.2020 09:45