Yaz Okulu Sonrası Tek Ders/Üç Ders Sınavları Başvuru Duyurusu

Yaz okulu sonrası üç ders / tek ders sınavlarına  katılmak isteyen öğrencilerimizin en geç  30 Eylül 2020 Çarşamba günü saat: 17.00’a kadar dilekçe ile fakültemize başvuru yapmaları gerekmektedir.

*Dilekçeler fakülteye aslını teslim etmek kaydıyla faks yolu ile gönderilebilir.

*Başka üniversitelerden yaz okulu alan ve bu sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimizin yaz okulu notlarının 30 Eylül 2020 Çarşamba günü saat: 17.00’a kadar fakültemize resmi yollardan ulaşması gerekmektedir. Bu notlar içerisinde vize notlarının da belirtilmesi gerekmektedir. Aksi halde öğrenci tek ders / üç ders sınavlarına giremeyecektir.

*Üç/Tek Ders Sınavları: 05 Ekim 2020-06 Ekim 2020 tarihleri içerisinde yapılacaktır.

*Sınav Programı 02 Ekim Cuma günü veya yetişmediği takdirde hafta sonunda yayınlanacaktır.

*Sınavlar Online olarak (internetten)-uzaktan yapılacaktır.

*Tek ders sınavı final notu yerine geçer. Dersten alınan en son vize notu geçerli olur.

*15.11.2012 tarihinden önce kayıtlanmış öğrencilerin üç ders sınavı hakkı, bu tarihten sonra kayıtlanmış öğrencilerin tek ders sınavı hakkı vardır.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

----------------

1-Mezuniyet için öngörülen derslerin kararda belirtilen sayılar (3 ders veya 1 ders) dışında tümünden başarılı olup, kararda belirtilen sayıda dersi kalan öğrenciler ile başarısız notu olmadığı halde genel not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrencilerden bu sınavda başarılı olmaları halinde mezun olabilecek öğrencilerin CC ve altında not aldıkları ders/dersler için kullanacakları bir sınav hakkıdır. Sınava girebilmek için dersin devam şartını yerine getirmiş olmak gerekir.

2-Ders uygulamaları laboratuvar, bitirme tezi, ödevi veya projesi ve atölye dersleri gibi uygulamalı derslere bu sınav hakkı tanınmaz.

3-Bu sınava girecek öğrencilerin dilekçe ile birimlerine başvurmaları gerekmektedir.

4-Bahar dönemi sonunda yapılan tek ders veya üç ders sınavına giren öğrenciler bu sınavlara giremezler.

İletişim :

Telefon: 0(354) 4241040-42-43