Yaz Okulu Sonrası Mezun Olanların Geçici Mezuniyet Belgeleri Hk.

Fakültemizden 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu sonunda mezun olan öğrencilerimizin geçici mezuniyet belgeleri hazırdır.

Geçici mezuniyet belgesini almak için gereken işlemler:

1. İlişik Kesme işlemleri öncelikle https://oiks.bozok.edu.tr/ adresinden yapılır. (Linki açarken chrome veya internet explorer tarayıcılarını kullanınız.)
  2. Sistemden ilişik kesme belgesi imzalandıktan sonra öğrenci kimliği öğrenci işlerine teslim edilir.
  3. Varsa cübbe ve kep iade edilir. Üniversiteye ait kitap, spor malzemesi vs. var ise teslim edilir.
  4. Öğrenci, geçici mezuniyet belgesini ya şahsen veya noterden vekalet verdiği  biri aracılığı ile alabilir. Bunların dışında kimseye belge teslim edilmez. Faks, posta veya e-posta yoluyla gönderilmez. Vekalet verilen kişiye okula teslim edilmek üzere öğrenci kimliği de verilmelidir.
  5. Geçici Mezuniyet Belgesi diploma yerine geçmektedir. Diploma teslim alınacağı zaman geçici mezuniyet belgesinin aslının mutlaka okula iade edilmesi gerekmektedir ve herhangi bir kuruma başvuru sırasında verilmemesi gerekmektedir. Belgenin fotokopisi veya “aslı gibidir” nüshası ile diploma teslim alınamaz. Eğer belgenin aslı kayıp ise herhangi bir gazeteye ilan verilir ve gazete ilanı fakülteye teslim edilerek diploma alınır. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi için herhangi bir ücret talep edilmez.
  6. Geçici mezuniyet belgesini almak zorunlu değildir. İsteyenler diplomaları hazır olduğunda yukarıdaki işlemleri yaparak doğrudan diplomalarını alabilirler.
  7. Diplomalar hazır olduğunda fakültemiz duyuru sayfasından ilan edilecektir.

Mezunlar Birliğine Üye Olmak İçin Tıklayınız.

9.10.2019 08:02