GENEL DUYURULAR

VETİS - Uzaktan Eşirim ve Kaynak Araştırma

Değerli kullanıcılarımız,

VETİS- Uzaktan Eşirim ve Kaynak Araştırma Aracını kullanarak öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari personellerimizin elektronik kaynaklarımıza (veri tabanları, e-dergiler, e-kitaplar vs.) dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat erişebileceklerini ve kaynak araştırması yapabileceklerini hatırlatmak isteriz.

Yapmanız gerekenler;

• VETİS’in araştırmacılar tarafından kullanılabilmesi için Kütüphane Otomasyonu içerisinde yer alan üye modülünde kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir.

Kütüphane Otomasyonu üye modülünde kayıtlı olmayan kullanıcılar VETİS’in giriş sayfasındaki "Kayıt Ol " sekmesinden gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sistem tarafından kurumsal mail adresinize kullanıcı adı ve şifreniz otomatik olarak gönderilmektedir. Aktivasyon linkine tıklayarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra sisteme kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp kullanıma başlayabilirsiniz.

Kullanıcı adınız; T.C Kimlik numaranız,

Şifreniz; şifrenizi bilmiyorsanız, “şifre unuttum” butonu ile şifre gönderimi yapabilirsiniz (kayıtlı e-posta ve telefon numaranıza şifre gönderimi yapılacaktır).

• İlk kez Keşif Aracı’ndan arama yapıldığında veya bir veri tabanına ait erişim linkine tıklandığında “Vetis eklentisi yüklü değil!” uyarısını içeren bir pencere ile karşılaşacaksınız. Alt kısımda yer alan “VETİS eklentisini yüklemek için tıklayın” yazısına basarak bir defaya mahsus olmak üzere gelen penceredeki eklentiyi yükleyiniz.

• Tarayıcı olarak Chrome ya da Firefox kullanılmalıdır. (Uyarı penceresi hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız, o tarayıcıya uygun eklenti linkini göstermektedir.). Microsoft Internet Explorer eklenti desteği sağlamadığı için kullanılamamaktadır.

• Eklentiyi kurduktan sonra mutlaka tarayıcınızı F5 tuşuna basarak tekrar başlatın.

• Tarayıcınızı tekrar başlattıktan sonra adres çubuğunun üzerinde Vetis eklenti ikonu görünecektir.

• Üstte belirtilen işlemlerin ardından kütüphanemiz tarafından erişime açılmış olan veri tabanlarına Üniversite içinde ve dışında istediğiniz yerden her zaman ulaşabilirsiniz. Veri tabanı erişim linklerine tıklayarak veya Keşif Aracı’nı kullanarak ilgili veri tabanında arama yapabilirsiniz.

Ayrıntı bilgi için Vetis-Kullanım Kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Klavuz için Tıklayınız!

Yardım için yardim.kutuphane@bozok.edu.tr veya yardim.kutuphane@yobu.edu.tr adreslerine e-posta gönderebilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.

6.04.2020 18:22