Üç Ders/ Tek Ders Sınavları Hakkında

* ÜÇ DERS / TEK DERS SINAVLARINA YALNIZCA 4 YIL (8 YARIYIL) BOYUNCA ALINMASI GEREKEN DERSLERİN TAMAMINI ALAN ÖĞRENCİLER GİREBİLİR.

* 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üç ders/tek ders sınavları 05 Haziran 2017 – 07 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

* Katılmak isteyen öğrencilerimizin en geç 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat:17.00’a kadar dilekçe ile fakültemize başvuru yapmaları gerekmektedir.

* Dilekçeler 7 gün içinde fakülteye aslını teslim etmek kaydıyla faks yolu ile de gönderilebilir. Dilekçenizi faks yoluyla gönderdiğiniz takdirde ulaşıp ulaşmadığını telefonla doğrulayınız.

* 15.11.2012 tarihinden önce kayıtlanmış öğrencilerin üç ders sınavı hakkı, bu tarihten sonra kayıtlanmış öğrencilerin tek ders sınavı hakkı vardır.

Üç Ders ve Tek Ders Sınavları hakkındaki Üniversitemizin Duyurusu

* Sınav takvimi hazırlandığında sayfamızda ilan edilecektir. Notları ilan edilmemiş olan dersleriniz olması durumunda dilekçenizde bu durumu bildiriniz. Üç Ders /Tek Ders sınavları dersin finali yerine geçmektedir. Dersten aldığınız son vize notu geçerlidir.

* Dilekçe örneği için tıklayınız.

İletişim Bilgileri

-------------

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  AKADEMİK TAKVİMİ

05.06.2017-07.06.2017 Tek Ders Sınavı (2013 ve Sonrası Kayıtlı Mezun durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler için)
05.06.2017-07.06.2017 Üç Ders Sınavı (2012 ve Öncesi Kayıtlı Mezun durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler için)

-------------

Bozok Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin konuyla ilgili maddesi:

Tek ders sınavı

MADDE 26 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-20/11/2012-28473)

(1) Tek ders sınavı; mezuniyet için öngörülen derslerin biri dışında tümünden başarılı olup, tek dersi kalan öğrenciler ile başarısız notu olmadığı halde genel not ortalaması 2.00’ın altında olan son yarıyıl öğrencilerine CC ve altında not aldıkları tek ders için kullanacakları bir sınav hakkıdır.

* Sınava girebilmek için dersin devam şartını yerine getirmiş olmak gerekir. ( Dersten NT harf notuyla, yani devamsızlıktan kalmış olanlar sınava giremezler.)

(2) Ders uygulamaları, laboratuar, bitirme tezi, ödevi veya projesi ve atölye dersleri gibi uygulamalı derslere tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Tek ders sınavı, her yarıyıl sonu akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır.

9.05.2017 00:00