Üç Ders / Tek Ders Sınavları Hakkında

Üç Ders /Tek Ders sınavlarına katılmak isteyen ve gerekli şartları sağlayan öğrencilerimizin sınavlara katılmak istediklerine dair dilekçelerini en geç 22 Haziran 2016 Çarşamba Günü saat 17:00’a kadar vermeleri gerekmektedir. Öğrencilerimiz 7 gün içerisinde aslını fakültemize ulaştırmak şartıyla dilekçelerini faks yoluyla gönderebilirler. Dilekçenizi faks yoluyla gönderdiğiniz taktirde ulaşıp ulaşmadığını telefonla doğrulayınız. Sınav takvimi verilen dilekçelere göre belirlenecektir. Sınav takvimi hazırlandığında sayfamızda ilan edilecektir. Notları ilan edilmemiş olan dersleriniz olması durumunda dilekçenizde bu durumu bildiriniz. Üç Ders /Tek Ders sınavları, dersin final notu yerine geçmektedir.

Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimi

27.06.2016-29.06.2016

Tek Ders Sınavı (2013 ve Sonrası Kayıtlı Mezun durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler için)

27.06.2016-29.06.2016

Üç Ders Sınavı (2012 ve Öncesi Kayıtlı Mezun durumundaki Önlisans ve Lisans Öğrenciler için)

Üç Ders ve Tek Ders Sınavları hakkındaki Üniversitemizin Duyurusu

Yaz Okulundan sonra yapılacak olan Üç Ders ve Tek Ders Sınavları hakkındaki Üniversitemizin Duyurusu 1     /     Duyuru 2

------

Bozok Üniversitesi Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde konuyla ilgili madde:

Tek ders sınavı

MADDE 26 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-20/11/2012-28473)

(1) Tek ders sınavı; mezuniyet için öngörülen derslerin biri dışında tümünden başarılı olup, tek dersi kalan öğrenciler ile başarısız notu olmadığı halde genel not ortalaması 2.00’ın altında olan son yarıyıl öğrencilerine CC ve altında not aldıkları tek ders için kullanacakları bir sınav hakkıdır.

* Sınava girebilmek için dersin devam şartını yerine getirmiş olmak gerekir. ( Dersten NT harf notuyla kalmış olanlar sınava giremezler.)

(2) Ders uygulamaları, laboratuar, bitirme tezi, ödevi veya projesi ve atölye dersleri gibi uygulamalı derslere tek ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Tek ders sınavı, her yarıyıl sonu akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır.

31.05.2016 00:00