Staj Yapan Bütün Öğrencilerin Dikkatine !!!

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 87. maddesi gereğince, staj yapan öğrencilerin “iş kazası ve meslek hastalığı” sigorta primleri öğrenim gördükleri Üniversitelerce ödeneceği ve yine 5510 sayılı yasada öğrencinin uğradığı iş kazası-meslek hastalığının 3 gün içinde Sosyal Sigortalar Kurumu’na bildirilmesi zorunluluğu düzenlenmiştir. Bu sebeple, iş kazası-meslek hastalığı meydana gelmesi halinde (sağlık raporu üzerinde belirtilir) , üniversitemiz tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu’na 3 günlük yasal süresi içinde bildirilmesi için, iş kazası-meslek hastalığını ve buna ilişkin tüm resmi belge ve tutanakları belgeler düzenlendikten itibaren derhal İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne veya Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’na, öğrenci veya staj yaptığı kurum tarafından ulaştırılması gerekmektedir. Bildirim kurum tarafından yapıldığı durumda ise üniversiteye haber verilmesi gerekmektedir.

Staj yapan bütün öğrencilere önemle duyurulur.

26.08.2021 11:22