Geçici Mezuniyet Belgeleri (İmzalı)

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda mezun olan öğrencilerimiz ıslak imzalı geçici mezuniyet belgelerini fakültemizden alabilirler.

Geçici mezuniyet belgesini almak için gereken işlemler:

1. İlişik Kesme işlemleri öncelikle https://oiks.bozok.edu.tr/ adresinden yapılır. (Linki açarken chrome veya internet explorer tarayıcılarını kullanınız.)
  2. Sistemden ilişik kesme belgesi gerekli birimler tarafından imzalandıktan sonra,
  3. Öğrenci kimliği öğrenci işlerine elden teslim edilir.
  4. Varsa cübbe ve kep iade edilir. Üniversiteye ait kitap, spor malzemesi vs. var ise teslim edilir.
  5. Öğrenci, geçici mezuniyet belgesini ya şahsen, veya noterden vekalet verdiği  biri aracılığı ile alabilir. Bunların dışında kimseye belge teslim edilmez. Faks, posta veya e-posta yoluyla gönderilmez. Vekalet verilen kişiye okula teslim edilmek üzere öğrenci kimliği de verilmelidir.
  6. Geçici Mezuniyet Belgesi diploma yerine geçmektedir. Diploma teslim alınacağı zaman geçici mezuniyet belgesinin aslının mutlaka fakülteye iade edilmesi gerekmektedir ve herhangi bir kuruma başvuru sırasında verilmemesi gerekmektedir. Belgenin fotokopisi veya “aslı gibidir” nüshası ile diploma teslim alınamaz. Eğer belgenin aslı kayıp ise herhangi bir gazeteye kayıp ilanı verilir ve gazete ilanı fakülteye teslim edilerek diploma alınır.
  7. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi için herhangi bir ücret talep edilmez.
  8. Geçici mezuniyet belgesini almak zorunlu değildir. İsteyenler diplomaları hazır olduğunda yukarıdaki işlemleri yaparak doğrudan diplomalarını alabilirler.
  9. Diplomalar hazır olduğunda fakültemiz duyuru sayfasından ilan edilecektir.
  10. Kurumlara ibraz edilmek üzere geçici mezuniyet belgesi e-devlet üzerinden elektronik imzalı olarak da alınabilir.
  11. Mezunlar Birliğine Üye Olmak (Mezunlar Birliğine üye olmak için formu doldururken hiç bir alanın boş bırakılmaması gerekmektedir. Eğer mevcut çalıştığınız bir işiniz yok ise boşluğa "yoktur" yazılması gerekmektedir, sistem ondan sonra kaydetmektedir.)     MEZUNLAR BİRLİĞİNE ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
8.03.2021 08:46