Yozgat Bozok Üniversitesi

ÖĞRENCİ DUYURULARI

2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kaydı İşlemleri ve Katkı Payı / Öğrenim Ücretleri

* Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

* Öğrenci Akademik Danışmanları listesi için tıklayınız.   (Danışmanınızı obs üzerinde görebilir ve oradan iletişime geçebilirsiniz.)

* Akademik Takvim için tıklayınız.

* Harç ücretleri için tıklayınız.

* 2019- 2020 Eğitim-Öğretim yılı ve sonrasında üniversitemize kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretleri için tıklayınız. 

* Ders kayıtları https://obs.bozok.edu.tr  adresinden, internet üzerinden yapılır. 

* Ders programları her bölümün kendi sayfasından  duyurular kısmından yayınlanacaktır. 

* Alandışı derslerin programları

* Alandışı derslerle ilgili duyuru

* Alandışı seçmeli derslerin sistemde görünmesi ile  http://bozok.edu.tr/alandisi Alan Dışı Seçmeli Dersler Birimi Koordinatörlüğü ilgilenmektedir.

* Alandışı dersleri bu yarıyıl sadece İşletme- İktisat - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleri alabilirler. Diğerlerinde yoktur.

* OKULU UZATMAMIŞ  OLAN GÜNDÜZ ÖĞRENCİLERİ (4+ YILLARDA OKUMAYANLAR) HARÇ ÜCRETİ ÖDEMEZLER.

* LİSTEDE BULUNAN GÜNDÜZ HARCI 4+ YILLARDA OKUYANLAR VEYA AYNI ANDA İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE OKUYAN ÖĞRENCİLER İÇİNDİR.

* İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ HARÇ ÜCRETİ ÖDERLER. 

* Harç ücretleri ders kaydı tarihleri içerisinde öğrenci numaranız ile Halk Bankası şubelerinden yatırılır. Daha sonra ders kaydı yapılır.

* Dekontunuzu saklayınız, gerekli durumlarda istenebilir.

* Ders kayıtlarında yaşadığınız sorunlar  ve bilmediğiniz konular ile ilgili danışmanınız ile OBS üzerinden mesaj yoluyla veya dahili telefon yoluyla görüşebilirsiniz.

* Fakülte iletişim adresleri

Fakülte dahili telefon listesi  

* Öğrenci işlerinin ders kaydı ile ilgili herhangi bir yetkisi yoktur. Kayıtlar danışman ve öğrenci arasında yapılır. Yüz yüze ders kaydı yapılmayacaktır.

* Danışmanların ders kaydı ile ilgili OBS'den gönderdiği mesajları okuyunuz, gerekli hallerde danışmanınıza dönüş yapınız.

* Yüzde ona giren ikinci öğretim öğrencileri 9 şubat 2021 günü bütünleme not girişlerinin tamamlanmasını müteakip birkaç gün içerisinde ilan edilecektir. İlan edilmeden önce ders kaydı yapmamaları yerinde olacaktır.

* Tek ders sınavına girdikten sonra başarısız olup bahar yarıyılında ders kaydı yapmak isteyen öğrenciler harç ücretlerini yatırdıktan sonra 19 Şubat 2021 tarihinde veya dilekçe vererek mazeret ders kaydı haftasında ders kaydı yapmaları gerekmektedir.

* Mazeret ders kaydı haftasında belgeleyeceğiniz haklı ve geçerli bir mazeretiniz olmadığı takdirde ders kaydı yapamazsınız. Bu tarihler içerisinde kayıtlarınızı mutlaka tamamlayınız. Sorumluluk öğrenciye aittir.

* Kaydınızın kesinleşip kesinleşmediğini öğrenci bilgi sisteminden kontrol ediniz. Kaydınız kesinleştikten sonra mutlaka aldığınız dersleri kontrol ediniz. Kayıt süreleri tamamlandıktan sonra bu konudaki işlemler durdurulur ve değişiklik yapamazsınız. 

 

 

 

 

9.02.2021 17:01