GENEL DUYURULAR

2019-nCoV (Yeni Koronavirüs) Bilgilendirme Duyurusu

Yeni Koronavirüs salgınının tatil dönemine isabet ettiği göz önüne alındığında, öğrenci ve öğretim elemanları tatil amaçlı Çin'e seyahat etmiş olabilirler. Çin Halk Cumhuriyetine seyahat eden eğitim ve öğretim alan tüm öğrenciler ve görev yapan akademik ve idari personelin Koronavirüs açısından son 14 gün içerisinde Çin’e seyahat öyküsü olanların gerekiyorsa 14 gün idari izinli sayılarak evinde istirahat etmesi ve son temas gününden itibaren 14 gün boyunca; ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gibi şikayetler açısından duyarlı olmaları ve bu şikayetlerin gelişmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sayfasından ( www.hsgm.saglik.gov.tr ) konu hakkında gerekli bilgi takibi yapılabilecektir.

17.02.2020 11:04