Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Yozgat Bozok Üniversitesi Bozok Maliye Topluluğu’ndan Gelir İdaresi Başkanlığına Ziyaret

Yozgat Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan KARAGÖZ, Dr. Öğr. Üyesi Nurettin ÖZDEMİR, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed SAMANCI, Bozok Maliye Topluluğu danışmanı Arş. Gör. Özlem BAPBACI ve Bozok Maliye Topluluğu öğrencileri 11.12.2023 tarihinde Ankara Gelir İdaresi Başkanlığına ziyarette bulundu.

Kamu hizmetlerine kaynak teşkil eden verginin tüm kesimler tarafından doğru anlaşılmasının büyük önem arz etmesi, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın toplumun tüm kesimlerinde vergi algısını olumlu yönde güçlendirmeyi, toplumsal bir davranış biçimi olarak vergi bilinci ve vergiye gönüllü uyumu arttırmayı misyon edinmesine sebep olmuştur. Bu amaçla vergi kültürünün oluşmasını sağlayacak olan üniversitemiz gençlerinin, hem toplumsal hayatta hem de çalışma hayatında farkındalığının arttırılması için Bozok Maliye Topluluğu öğrencilerine, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından “Vergi Bilincini Geliştirme ve Kariyer Eğitimi” verildi.

 

Gelir İdaresi Daire Başkanı Sn. Nuri ERANIL tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Gelir İdaresi Grup Başkanı Sn. İmdat TÜRKAY ve Gelir İdaresi Müdürü Sn. Gül AYHAN tarafından öğrencilere Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının tarihi, yapısı, görevleri, işleyişi, yürüttüğü projeler ve kariyer meslek seçimi konularında bilgiler sundu. Eğitimde, Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı olmak için gerekli şartlar, sınav süreci, atama işlemleri ve kariyer yolculukları hakkında önemli bilgiler verildi. Öğrencilerimiz bu alanda kariyer yapma fırsatını değerli konuşmacıların deneyimlerini dinleyerek ve sorular sorarak daha yakından keşfettiler.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!

 

 

14.12.2023 12:02