Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencilerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Müzesi (II. Meclis) Gezisi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencilerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Müzesi (II. Meclis) Gezisi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Pınar Özmen ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Kesebir danışmanlığında bölüm müfredatında yer alan dersler kapsamındaki (Çağdaş Devlet Sistemleri, Türkiye’nin Anayasal Düzeni ve Siyasi Tarih) konular ile ilgili olarak, akademik ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhuriyet Müzesi (II. Meclis)'ne gezi düzenlemişlerdir.

Program kapsamında öncelikle 1961 yılından günümüze kadar kullanılmakta olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi” binası rehber eşliğinde gezilmiştir. TBMM Genel Kurul Salonu dinleyici locasında TBMM'nin tarihçesi, bina ve yerleşke ile ilgili sunum yapılmıştır. Daha sonra öğrencilerimiz şeref kapısı, şeref holü, kulis, TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanının kullanımına açık olan Damlalı Kapı, TBMM bahçesi ve Atatürk Anıtı gezdirilmiştir. Daha sonra program kapsamında 1924-1960 yılları arasında meclis olarak kullanılmış ve 1981 yılından beri Cumhuriyet Müzesi olarak ziyarete açılan II. Meclis binası ziyaret edilmiştir. Meclis binasının bölümleri gezilmiş, Kurtuluş Savaşı'mızdan başlayarak devletimizin kuruluşunu belgeleriyle anlatan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli kaynaklarından biri olan Atatürk'ün "Nutuk" unun 15-20 Ekim 1927 tarihinde okunduğu doğal ortam öğrencilerimiz tarafından gözlemlenmiştir. Gezi kapsamında daha önce gidilmesi planlanmış olan Kurtuluş Savaşı müzesi tadilat nedeni ile ziyaret edilememiştir.

Ayrıca, Yozgat Millet Vekili İbrahim Ethem Sedef'in daveti üzerine odasında ziyaret edilmiş ve TBMM yemek salonunda vekilimizle sohbet edilmiştir. 

27.11.2019 14:50