Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

"Küresel Enerji Savaşları ve Türkiye" Konulu Panel Düzenlendi

Fakültemiz tarafından “Küresel Enerji Savaşları ve Türkiye Konulu” panel düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Dekanımız Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, diğer fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Hülya Toker’in yaptığı panelde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, Türkiye Enerji Stratejileri Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Özalp katıldı. Panelde yapılan sunumlarda enerjide güncel gelişmeler, gelecekteki enerji projeksiyonları ve küresel enerji krizi konuları farklı boyutlarıyla ele alındı.

Panelde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik, Türkiye’de başta doğalgaz olmak üzere enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yeni bir politika oluşturmak adına bir devlet politikası yürütüldüğünü, dünya ekonomi konjektöründe Türkiye'nin enerjide yaptığı teknolojik ve milli atılımlarla dikkat çektiğini ifade etti.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Özalp ise enerjinin devletlerin, milletlerin ayakta kalmaları için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

Avrupa’nın yaşadığı ve daha yoğun yaşayacağı enerji krizinde hiç şüphesiz plansız enerji dönüşümünün etkisi olduğuna dikkat çeken Türkiye Enerji Stratejileri Araştırma Merkezi (TESPAM) Başkanı Oğuzhan Akyener ise, Türkiye’nin dünya üzerinde yürüttüğü mantık diplomasisi ile enerji krizinden az etkilenen ülkelerden birisi olduğuna vurgu yaptı.

Panel sonrası Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Dekanımız Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu konuşmacı panelistlere günün anısına hediye ve belge takdim etti.

 


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

24.11.2022 16:22