Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

"Karar Alma Süreçlerinde Gençlerin Katılımı" Başlıklı Proje Fakültemizde Gerçekleştirildi

 

Avrupa Birliği, Sorgun Gençlik Derneği ve Aubiko e.V.-Almanya Derneği işbirliğinde yürütülen #Erasmus+ Gençlik Katılımı (KA154) programı kapsamında "Karar Alma Süreçlerinde Gençlerin Katılımı" başlıklı proje; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü akademisyenlerinin katılımı ile Doç. Dr. Osman Gökhan Hatipoğlu moderatörlüğünde bir panelle gerçekleştirildi.

 

 

Gençlik Katılımı projeleri, gençlerin sorunlarını demokratik değerleri dikkate alarak çözmeye yönelik projelerdir. Gençlerin katılımı ile yaygın öğrenme temelli yerel, ulusal ve ulus-ötesi faaliyetler vasıtasıyla sorunlara çözüm önerileri bularak, politikacı ve karar alıcılara fikir sunmak üzere geliştirilmiştir. Bununla birlikte, 2019-2027 AB Gençlik Stratejisi’nin hedeflerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Üniversitemizde düzenlenen bu panelde, gençlerin kamusal yaşamları ile ilgili kararlara dahil olma ve bu kararları etkileme sürecinde aktif olarak katılmalarını sağlama konusunda istişarelerde bulunuldu.

 

 

Bu panelde, proje ekibini Üniversitemize davet eden Kariyer ve Mezun Merkezi Müdür Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevil Zengin’in yanı sıra Doç. Dr. Sertan Akbaba, Doç. Dr. Mustafa Özalp ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yıldız konuşmacı olarak katılım sağladı. Panel kapsamında gençleri karar alma süreçlerinde daha etkin kılmak, gençlerle işbirliği modellerini geliştirmek, proje tasarımlarında gençlerin etkinliğini arttırmak için Almanya ve Türkiye’de eğitimler ve programlar düzenlenmesi kararına varıldı.

 

 


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

15.03.2023 20:58