Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’NDE DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’NDE DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yönetim Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşad Zorlu atandı. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın uhdesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevi, düzenlenen devir teslim töreni ile Prof. Dr. Kürşad Zorlu’ya teslim edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen devir teslim töreni öncesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Kürşad Zorlu akademik ve idari personel ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen devir-teslim töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, bu toprakların yetiştirdiği değerli bir akademisyeni, dekan olarak Yozgat Bozok Üniversitesi'nde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun Yozgatlı olduğunu ve kendisine memleketine katkı sunmak ister misin teklifinde bulunduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Prof. Dr. Kürşad Zorlu hocamız teklifimizi kabul etti.  YÖK tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize dekan olarak ataması yapıldı. Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine değerli bir akademisyeni, dekan olarak aramıza katmakla daha da güçlendik. Hocamızın Türk dünyası ile ilgili iletişimi, fakültemizi daha da güçlendirecek ve önemli bir vizyon katacaktır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz çeyrek asırlık bir fakülte. Bu nedenle fakültemizin daha güçlü olması gerekiyor. Hem akademik kadro hem de eğitim-öğretim niteliğini daha yukarılara taşıma hedeflerimiz sürekli olmalıdır.  Genç ve dinamik, bu toprakların yetiştirdiği değerli dekanımızla birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin adı kısa sürede birçok platformda duyurulacaktır.” dedi.

Kendi uhdesinde olan emaneti gönül rahatlığı içinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin yeni dekanına bıraktığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,   “Burada çok güzel çalışmaların olacağına inanıyorum. Ben de Yozgatlıyım, bir Yozgatlı olarak bizim bu toraklara borcumuz var. Bu emanet bizde olduğu süre içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi camiası olarak özveri ve gayretle çalışalım,  çaba sarf edelim ve üniversitemizi hep birlikte daha yukarılara taşıyalım. Bu duygularla dekanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor kendisine başarılar diliyorum diye”  konuştu.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini Rektörümüzden teslim alan Prof. Dr. Kürşad Zorlu’da, “Bugün benim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Bu topraklarda doğmuş ve büyümüş birisiyim. Memleketimin üniversitesinde görev yapmayı seve seve ve isteyerek kabul ettim. Yozgatımıza Anadolu’nun bu güzel şehrine hizmet etme fırsatımız olacağı için kendimi çok mutlu hissediyorum.  Burada görev yapan akademik ve idari personelimiz ile fakültemizi bulunduğu yerden daha ileriye taşıyacağız. Benim burada en çok yapmak istediğim şey üniversitemize dışarıdan önemli isimleri getirebilmek ve öğrencilerimiz ile buluşturmak. Sempozyumlar, kongreler, çalıştaylar düzenleyerek katkı sağlamaktır. Bu göreve gelmemdeki katkıları için Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a teşekkür ediyorum.” dedi.

24.10.2019 17:29