Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Fakültemizde 2020-2021 Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Fakültemiz 2020-2021 Güz dönemi Akademik Kurul Toplantısı 09.10.2020 Cuma günü Saat.14.00'de fakültemiz konferans salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Dekanımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Dekan Yardımcılarımız, Bölüm Başkanlarımız ve fakültemizin akademik personelinin katılımları ile koronavirus önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat edilerek gerçekleştirildi.

Akademik kurul açılış konuşmasını gerçekleştiren dekanımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu, fakültemizde göreve başlamasının birinci yılının dolmak üzere olduğunu, bu süreçte bu ailenin bir parçası olduğu için oldukça memnun olduğunu, kısa sürede gerçekleştirilen yenilikler ve Covid-19 Salgın sürecinin fakültemize ve eğitime yansımalarından bahsederek teknik ve detaylı bilgilerin sunumu için sözü Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Gürbüz’e bıraktı.

Fakültemiz hakkında detaylı bilgiler veren Gürbüz, fakültemizin teknik ve fiziki alt yapısı, akademik ve idari personel sayıları, bölümlerimiz ve öğrenci sayılarımız, araştırma faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası yayın sayılarımız, öğrencilerimizin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemi karşılaştırmalı olarak başarı oranları, 2020 yılı hedeflerimiz ve bugün itibariyle bu hedefleri ne oranda yakaladığımız gibi konularda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum sonrasında konuşmasını yapan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, göreve geldikleri günden bugüne ortaya koymuş oldukları “Kararlılıkla, Başarıya…” ilkesi doğrultusunda inanarak ve başarıya odaklanarak çalıştıklarını ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin çeyrek asırlık köklü ve başarılı bir geçmişi olduğunu belirten Rektörümüz, Dekan Prof. Dr. Kürşad Zorlu önderliğinde bu başarıların katlanarak artacağına inandığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ sözlerine şu şekilde devam etti:

“Üniversite olarak sıfır atık projesi çalışması başlattık. Çok büyük bir aileyiz ve bu ailenin geride bıraktığı her atığın bir şekilde dönüşüp ekonomiye kazandırılması lazım. Bunun için okullarımızda tüm atıklarla ilgili kumbaralar yerleştirildi.

Bir diğer husus öğrencilerimizi bu dönemde de maalesef kampüslerimizde, okullarımızda göremeyeceğiz, bu elbette bizi üzüyor ancak yine bu dönemde gerçekleştirmemiz gereken sorumluluklarımız var. Bunların başında elektrik ve yakıt israfının önüne geçmeliyiz. Bu hususta da gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.

Pandemi döneminin olmazsa olmazı uzaktan eğitim. Bu hususta biz de 23 Mart’ta Uzaktan Eğitime geçmiştik. Şu anda UZEM altyapısını her geçen gün güçlendiriyoruz. Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yeni dönemde kendi sistemimiz olan BOYSİS üzerinden öğrencilerle buluşulacak ve buradan dersler anlatılacak. Okullarımızda da bu hususla ilgili UZEM Temsilcilerine kurslar verildi.

Okullarımızın web sayfaları bizlerin görünen yüzüdür. Bu noktada resmi sayfamızı her geçen gün daha da iyileştiriyoruz. İngilizce web sayfamız her gün düzenli güncelleniyor. Bu noktada tüm okullarımızın kendi sayfaları ile ilgili güncellemeleri yapmasını istiyorum.

Pandemi süreci pek çok alışkanlıklarımızı elbette değiştirdi ancak bu hiçbir zaman görevde suiistimali getirmemeli.  Zira devlet bize bu işten dolayı maaş veriyor. Bu konuda mesai hassasiyetini önemsiyorum. Sizlerden de devletimizin bize yüklediği bu sorumluluğun bilincinde olarak bu hususa dikkat etmenizi bekliyorum.

Her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu kendi adına bir stratejik plan ortaya koymalı. Dün ne yaptık, bugün neredeyiz, yarın nerelerde olmak istiyoruz bunun planı mutlaka olmalı. Zira önümüzde Endüstriyel Kenevir alanında bize yüklenen önemli bir vazife var. Bizler bu konuda sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Sizlerden de alanlarınızla ilgili ciddi özveri, çaba ve gayret bekliyorum. Hepinize üniversitemize kattığınız değerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Toplantı sonunda 2019 yılında yapmış oldukları akademik faaliyetler dolayısıyla ilk üçe giren akademik personelimize Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından plaket takdim edildi.

Gösterdikleri başarı neticesinde birinciliğe eş değer başarı ile Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatih Şantaş ve Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Şantaş, ikinciliğe İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Özbölük, üçüncülüğe Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çıraklı layık görüldü.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!

 

 

9.10.2020 18:15