Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyet Şenliği Adlı Etkinlik Fakültemizde Gerçekleştirildi

Siyaset Bilimi Topluluğu ve Türk Töresi Topluluğu'nun ortak olarak düzenlemiş olduğu "Cumhuriyet Şenliği" programı fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmalarını Siyaset Bilimi Topluluğu Başkanı Enes Köse ve Türk Töresi Topluluğu Başkanı Feyza Kayaaslan gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, konuşmalarında bu tarz etkinliklerin hem üniversitemiz hem de fakültemiz için kıymetli olduğunu dile getirdi ve yapılması planlanan diğer etkinlikler için de gerek öğrencilerimize gerek topluluklarımıza gereken kolaylığı ve imkanları sağlayacaklarını ifade etti.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen "Cumhuriyet" konulu kısa film ve Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf ettiği eseri izlendi.

Kısa film gösterilerinden sonra etkinliğin bilimsel programının açılışını ve moderatörlüğünü gerçekleştiren fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hülya Toker, Cumhuriyet'in kuruluşuna gelene dek yaşanan süreci anlattı.

Fakültemiz İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Doğan ise Cumhuriyet'in kurulmasından bugüne dek geçen 100 yılda iktisadi alanda hayata geçirilen politikalar ve bu politikaların yansımalarını anlattı.

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Gedik, geçen 100 yılda Cumhuriyet ile birlikte toplumda yaşanan değişimleri ifade etti.

Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Pınar Özmen ise bilimsel programın son konuşmacısı olarak Cumhuriyet ile birlikte geçen 100 yılda siyasi anlamda yaşanan değişimleri ve Türkiye'yi anlattı.

Bilimsel programın ardından verilen arada, konuklarımıza çay ve kuru pasta ikram edilip ardından düzenlenen fotoğraf sergisi gezildi. Etkinliğin 2. kısmında ise öğrencilerimizin türkü ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. İlk olarak Sevda Olası, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okudu.

Zilan Engin, "Atatürk ve Cumhuriyet" adlı şiiri okudu.

Emirhan İnce ise Tevfik Fikret'in "Ferda" isimli eserini okudu. 

Sare Nur Gürkan "Yemen Türküsü" isimli eseri, Melike Ateş ise "Manastırın Ortasında" isimli eseri okudu.

Cansu Akgül ise "Dinle" isimli şarkıyı okudu.

Bağlama ve gitar ile arkadaşlarının eserlerine destek veren Abdulkadir Oğulcan Öztuna, Ali Çil ve Metin Meriç ise enstrümanlarının yanında "Kolay Değil, Uzun İnce Bir Yoldayım, Yiğidim Aslanım" isimli eserleri okudular.

Son olarak etkinlikte yer alan ve etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan topluluk üyeleri toplu fotoğraf çektirerek etkinliği bitirdiler.

29.11.2023 18:03