Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

"Abzal Saparbekuly: Bir Diplomatın Başarı Öyküsü" Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinlikleri kapsamında Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun moderatörlüğünü yaptığı Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’in konuşmacı olarak katıldığı  “Bir Diplomatın Başarı Öyküsü “ konulu söyleşi düzenlendi.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri Kazakistan uyruklu olmak üzere çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’i Yozgat Bozok Üniversitesinde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Kazakistan Milli Marşı ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Dekanımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun moderatörlüğünde başlayan söyleşide, konuşmacı olarak katılan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, çocukluk yıllarından başlayarak hayat hikâyesinden anekdotlar aktardı. Üniversite yıllarını Ankara’da geçiren Saparbekuly, Türkiye’ye gelene kadar ülkemizle alakalı hiçbir düşüncesinin olmadığını ifade etti. Saparbekuly konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler aynı soydan, aynı dilden, aynı kültürden gelen topluluklarız. Birbirimizle daha sık görüşmeli, ilişkilerimizi güçlendirecek adımlar atmalıyız. Türkiye’de yaşadığım yıllar o yüzden benim için çok güzel ve anlamlı yıllardı. Okul yıllarından sonra hayalimde olan diplomatlık mesleğini tercih ettim. Bu sayede Türkiye ile Kazakistan arasında dostluğun gelişmesi için elimden gelen tüm gayreti gösteriyorum. Yozgat’ta Bozok diyarında sizlerle bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.”

Büyükelçi Abzal Saparbekuly, Dekanımız Prof. Dr. Kürşad Zorlu ile uzun yıllardır süren dostluklarının önemine değinirken, üniversitemizde eğitim gören Kazakistanlı hemşehrilerine de burada okurken aynı dostlukları onların da edinmeleri gerektiğini salık verdi. Söyleşi sonrasında Büyükelçi, üniversitemizdeki öğrencilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

 

4.11.2021 22:26