Yozgat Bozok Üniversitesi

ÖĞRENCİ DUYURULARI

2018-2019 Yılı Yaz Okulu Mazeret Sınavı Hakkında

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda vize sınavlarına mazeretleri dolayısıyla giremeyen öğrencilerin mazeretlerini bildiren belgeler ile 23 Ağustos 2018 Cuma günü mesai sonuna kadar (saat 17:00) fakültemiz öğrenci işlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. 

İlgili öğrencilere önemle duyurulur.

--------

Konu ile ilgili yönetmelik maddesi:

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

Mazeret sınavı

MADDE 26 – (1) Haklı ve geçerli sebeplerle ara sınavına giremeyen öğrencilere ilgili birim yönetim kurulunca girme hakkı tanınan sınavlara mazeret sınavı denir. Ara sınavların dışındaki sınavlar için mazeret sınavı hakkı kullanılamaz. Mazeret sınavı hakkı aynı ders için birden fazla kullanılamaz. Mazeret sınavına girmek isteyen öğrencilerin, mazeretlerini kanıtlayan belgelerle birlikte yarıyıl derslerinin bitiminden iki hafta öncesine kadar ilgili akademik birime başvurmaları gerekir. Mazeretler, ilgili akademik birim yönetim kurulunda incelenerek karara bağlanır.

(2) Mazeretli oldukları süre içinde yapılan sınavlara giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

(3) Ara sınavları aynı gün ve aynı saatte olan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin ilgili birime dilekçe ile başvurmaları zorunludur.

(4) Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencilere ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

---------

2018-2019 Akademik Takvimi

 

7.08.2019 18:32