Öğrenci ve Akademisyenlerimizden Anlamlı Mesaj

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve istatistiklerle farkındalık oluşturmak isteyen Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri ve akademisyenlerimiz, siyaset ve ekonomide temsil edilme, üretim faaliyetlerine katılım ve eğitim alanlarında kadınların yerini kısa bir film ile ifade ettiler.

İstatistiklere bakıldığında kadın-erkek arasındaki farkın en fazla olduğu alan üretim kaynaklarına erişim iken bu farkın en az olduğu alan ise eğitime katılımdır (TEPAV, 2020). Bireylerin eşit hak ve özgürlüklerinin olduğu bilinciyle, cinsiyet ayrımı yapılmadığında kadınların her alanda başarı gösterebileceğini anlatmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerimiz; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü aracılığı ile bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir adım atmışlardır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ailesi olarak şiddetin ve ayrımcılığın her türlüsünün karşısında olduğumuzu bildirir ve öğrenci ve akademisyenlerimize bu güzel farkındalık çalışmaları için teşekkür ederiz.

Tüm kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun.

TÜİK – İşgücü İstatistikleri için Tıklayınız!

81 İl İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi için Tıklayınız!

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!

8.03.2021 11:03