Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

Kariyer Planlama Dersi İlgi Çeken Konu ve Konuklarla 12. Haftasında Tüm Bölümlere Ortak Olarak Yapıldı

Kariyer Merkezi ve Fakültemiz işbirliğinde Kariyer Planlama dersi 12. Hafta Sektör Günleri - Akademi konusu ile Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata,  İşletme Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Betül Açıkgöz Makey, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doruk Mutlu ve Öğr. Gör. Mazhar Çağrı Akar’ın katılımı ile tüm bölümlerimize ortak olarak yapıldı.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İskender Karakaya'nın moderatör olarak yer aldığı derse Fakültemiz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hülya Toker, Doç. Dr. Sümeyra Gazel, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Korkmaz, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Recep Temel ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp de katılım sağladılar.

Yaklaşık 1.5 saat süren derste Böyükata, “Lisans Öğrencilerine Yönelik Proje Fırsatları ve Proje Hazırlama Teknikleri” adlı sunumunda TÜBİTAK Projelerinin kodlarından, başvuru koşullarından, uluslararası deneyimlerinden ve gönüllülük faaliyetleriden bilgiler paylaştı. Bilim okuryazarlığının son yıllardaki önemini vurgulayan Böyükata, öğrencilerimizin proje üretmelerinin ne kadar elzem olduğunun altını çizdi.

  

Proje döngüsü yönetimini anlatan Böyükata, döngüyü; Fikir, Analiz, Ön Değerlendirme, Sözleşme, Uygulama, Değerlendirme olarak başlıklara ayırıp örneklerle anlattı. 

  

Tarihten önemli bilim insanlarını hakkında bilgiler ve örnekler aktaran Böyükata, öğrencilerimize tavsiyelerde bulunup yol haritaları üzerinden izleyebilecekleri rotalar çizdi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata'nın sunumunun ardından söz alan İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Açıkgöz Makey, MEB bursunun avantajlarından bahsederek yurtdışındaki tüm masraflarının karşılandığını, Muhasebe alanında ABD’deki okulları önerdiğinden ve aldığı eğitiminden bahsederek, deneyimlerini paylaşmak için Yozgat Bozok Üniversitesine döndüğünü belirterek konuşmasını tamamladı. Makey, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursuyla yüksek lisans ve doktorasını University of Illinois at Urbana-Champaign ve The State University of New Jersey'de tamamlamıştır.

Makey'in sunumundan sonra söz alan İşletme Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doruk Mutlu, akademik kariyere üniversite yıllarında karar verdiğini ve bu doğrultuda nasıl çalıştığını anlattı. İngiltere’de MEB ile University of Warwick ve University of Sheffield'da yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Mutlu, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerinin ne kadar önemli olduğundan, şansa bırakmanın başarı getirmeyeceğinden ve çalışmanın öneminden bahsetti. MEB bursu ile gitmeden önce aldıkları eğitimden ve harcamalara dair protokollere de ayrıca konuşmasında yer verdi.

Ders kapsamında söz alan diğer bir isim ise İşletme Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Mazhar Çağrı Akar'dı. Akar, Birleşik Krallık University of Essex Matematik bölümünde bir süre eğitim alarak daha sonra University of Bradford'da yüksek lisansını tamamladı. Akar konuşmasında özellikle kişisel gelişimin önemine parmak basarak, öğrencilerimizin yurtdışı programlarını ve projelerini takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu faaliyetlerin akademik anlamda ve kültürel boyutta öğrencilerimizin bakış açılarını genişleteceğini ifade etti. Dil öğrenmenin gerekli olduğunu ve öğrencilerimiz ne kadar erken başlarlarsa o kadar iyi olacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

 

 


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

 

 

20.05.2021 21:45