Yozgat Bozok Üniversitesi

İİBF FAKÜLTESİ

Hıdırellez Bahar Şenliği Fakültemizde Gerçekleştirildi

Kadim Türk Medeniyeti eğlencesi olan Bahar'ın gelişinin kutlandığı Hıdırellez Bayramı, Arş. Gör. Emre Ezin'in akademik danışmanlığını yaptığı Türk Töresi Topluluğu ve Öğr. Gör. Güldal Dolu'nun akademik danışmanlığını yaptığı Sorgun Müzik Topluluğu'nun ortak etkinliği çerçevesinde 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü fakültemiz önünde gerçekleştirildi.

Şenliğe, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Dekanımız Prof. Dr. İbrahim Doğan, fakülte öğretim üyelerimiz ve hem fakültemizin hem de diğer fakülte öğrencilerinin katılım sağladığı Hıdırellez Bahar Şenliği'nin açılış konuşmasını ve Hıdırellez duasını Türk Töresi Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Emre Ezin yaptı. Ezin, Kadim Türk Bayramı olan bu şenliğin fakültemiz bünyesinde geleneksel hale gelmesini umduğunu söyledi.

Şenlik kapsamında Hıdırellez Bayramı'nın ritüellerinden olan dilek dileme etkinliği fakültemiz önündeki ağaca öğrencilerimiz tarafından dileklerinin asılmasıyla gerçekleştirildi ve bir diğer ritüel olan ateş üzerinden atlama da yakılan şenlik ateşi ile gerçekleştirildi.

Etkinlik süresince Sorgun Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi ile halay çeken ve oyun oynayan öğrencilerimiz baharın gelişini fakültemizde kutladılar.

 

 


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

 

 

8.05.2024 10:12