Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

8 Kasım Azerbaycan Zafer Günü Kutlaması

Karabağ Zaferi sonucunda 8 Kasım tarihinin Azerbaycan Zafer Günü olarak kutlanması hasebiyle Yozgat Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak üniversitemiz Erdoğan Akdağ ve Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğumuz 8 Kasım Azerbaycan Zafer Günü Kutlaması fakültemizden ve üniversitemizden çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılışı fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Toker hocamızın konuşması ile başlamış, ardından fakülte dekanımız Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu hocamızın konuşması ile devam etmiştir. Dekanımız konuşmasında, Azerbaycan'dan gelen öğrencilerimize burada aldıkları eğitimin kendi ülkeleri için çok önemli olduğunu dile getirmiş aynı zamanda 8 Kasım Karabağ Zaferi'nin sadece Azerbaycan için değil Türkiye için de çok kıymetli olduğunu da ifade etmiştir. 

Zafer günü münasebetiyle düzenlediğimiz programımıza Azerbaycan Büyükelçiliği İkinci Katibi Sayın Ceyhun Halilov teşrif etmiş, konuşmalarında 44 gün süren Karabağ Savaşı'ndan bilgiler vermiştir. 

Programımıza katılım sağlayan bir diğer misafirimiz ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve ANKASAM Uluslararası İlişkiler Danışmanı Dr. Kadir Ertaç Çelik hocamız olmuştur. Hocamız konuşmalarında Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkinin boyutuna değinirken, Karabağ Zaferi ile Türk Dünyası'nın birleşmesinin önünün açıldığını aynı zamanda Türk Devletler Teşkilatı'nın da görünürlüğünün arttığını ifade etmiş, hiçbir ülkede, farklı bir ülkenin zafer gününün bu denli coşkuyla kutlanmadığını belirten hocamız, bu kapsamda Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin her geçen gün kuvvetlenerek arttığını dile getirmiştir. 

 

Konuşmalar sonrasında Azerbaycanlı öğrencilerimizin şarkı ve türküleri ile devam eden programımızda, öğrencilerimiz Azerbaycan Zafer Gününü coşkuyla kutladılar.

 

Program sonunda katılımcılara plaketleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın hocamız ve dekanımız Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu hocamız tarafından verilmiştir. 

 

Programımız sonunda Karabağ ve Şuşa Savaşı ile Azerbaycan Zafer Günü temalı fotoğraf sergimiz öğrenci arkadaşlarımız tarafından da ziyaret edilmiştir. 

 

 


Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!


 

10.11.2022 16:15