Bozok Üniversitesi

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi İskender KARAKAYA tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğünde insan hakları eğitimi verildi.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi İskender KARAKAYA tarafından 10 Mart 2020 Perşembe tarihinde, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğünde işe yeni başlayan idari memurlara temel hizmet içi eğitimi kapsamında İnsan Hakları konusunda eğitim verildi. İnsan hakları anlayışı ve insan haklarının niteliklerinin anlatıldığı eğitimde, tarihsel açıdan İlk Çağ, Orta Çağ ve Yeni Çağ'dan günümüze insan haklarının gelişimi, olgusal arka planı anlatılarak, İngiltere, Amerika, Fransa, Türkiye, Avrupa ve Birleşmiş Milletlerdeki insan hakları uygulamaları, kurumları ve gelişmeleri hakkında bilgi verildi. Eğitim, öğrencilerle örnek olaylar ve soru çözümü ile sona erdi.

15.03.2020 13:50