Bozok Üniversitesi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden 'STAJ SEFERBERLİĞİ'

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan Staj Seferberliği Programı, "www.yetenekkapisi.org" adresinden duyuruldu.

1- Yetenek Kapısı Hizmetinizde

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan 'Yetenek Kapısı'nı öğrenci ve mezunların hizmetine sunmuştur.

2- Yetenek Kapısına Nasıl Üye Olunur?

1. www.yetenekkapisi.org adresine girerek kayıt formunu doldurun,

2. Kayıt için kullandığınız e-posta adresinize gelen aktivasyon bağlantısından “ŞİFRE” oluşturun,

3. Şifrenizle www.yetenekkapisi.org adresinizden profil sayfanıza giriş yapın.

3- Profil Sayfasında Özgeçmiş Oluşturma

Profil sayfanızda bulunan

1. Özel Profil sekmesini açarak bilgilerinizi oluşturun,
  2. Deneyimler sekmesinde yer alan İş Tecrübeleri, Yetkinlikler, Projeler, Referanslar, Yabancı Dil Bilgisi, Öğrenci Kulübü başlıklarına göre bilgilerinizi oluşturun,
  3. Eğitim Bilgileri sekmesini açarak bilgilerinizi oluşturun.
  4. Özgeçmişinizde yer alan bilgilere yönelik kanıt niteliğinde dokümanları (Öğrenci belgesi, Dil ve / veya diğer sertifikaları) dokümanlar sekmesinden yükleyin.

4- Staj Seferberliği

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, bakanlıklarımız, bakanlıklarımıza bağlı, ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerimizin işbirliğinde, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın destekleriyle üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan “Staj Seferbirliği” programı www.yetenekkapisi.org adresinden duyurulmuştur.

Öğrencilerimizin başarılı bir yükseköğretim süreci geçirmeleri ve alanlarında uzmanlık kazanabilmeleri için üniversite eğitimleri döneminde staj yapmaları bir gerekliliktir. Ancak bu yıl, pandemi nedeni ile öğrencilerimizin staj imkânı bulmakta zorlandığı görülmektedir.

Bu kapsamda, “Staj mezuniyetine engel olmasın” düşüncesiyle yola çıktığımız proje aracılığıyla, örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçen öğrencilere kamu kurum, kuruluşlarında ve özel sektörde staj imkânı tanınacaktır.

Başvuru değerlemeleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından liyakat esaslı, objektif yöntemler ile adayların liseden lisans son sınıfa kadar yaptıkları çalışmaları ve sergiledikleri performansları göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

Proje kapsamında;

Uzun vadede ise;

5- Kimler Başvurabilir?

Staj Seferbirliği programına, örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan tüm öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

1. Örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğtim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen;
  2. Not ortalaman 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) ise

Bu program tam sana göre!

Detayları öğrenmek için yapman gereken tek şey Yetenek Kapısı’nı www.yetenekkapisi.org ziyaret etmek.

6- Başvuru Tarihleri

Türkiye'nin 81 ilinde 22 Şubat'ta başlıyor!

7- Kariyer Kapısına Nasıl Üye Olunur?

1.https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/Default.aspx adresine girerek kayıt formunu doldurun,

2.Kayıt için kullandığınız e-posta adresinize gelen aktivasyon bağlantısından şifrenizi aktif hale getirin.

3.Şifrenizle https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden profil sayfanıza giriş yapın.

4."Başvuru Formu Doldur" butonuna tıklayarak formu doldurunuz.

5."e-Devlet Kapısı Üzerinden Başvuru Yapın" butonundan gerekli bilgilerinizi ekleyerek başvurunuzu tamamlayınız.

UYARI: Başvurduğunuz ilanın durumunu "Başvurularım" sekmesinden takip edebilirsiniz.

16.02.2021 14:57