Bozok Üniversitesi

Kariyer Planlama Dersinde Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'u Konuk Ettik

Yozgat Bozok Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Kariyer Planlama Dersinde Dr. Mustafa Özalp Hocamız moderatörlüğünde Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'u​ 4 Mayıs Salı, Saat 16.00'de konuk ettik. Söyleşimizde Türkiye Avusturya ilişkileri tarihsel perspektifle anlatılıp günümüz koşullarında tahlil edildi. Türkiye'deki Avusturya ve Avusturya'daki Türkiye imajı medya üzerinden karşılaştırıldı. Salt AB düzleminde bakılmayıp İkili ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz konusu tartışıldı. Avusturya'daki Yozgatlı Türkler özelinde neler yapabilir hususuna odaklanıldı.

1979'de Boğaziçi Lisesi'nden mezun olan Ozan Ceyhun, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Alman Dili ve Edebiyatında üniversite eğitimini almıştır. 1982 yılında Almanya'ya göç edip 1986 yılında Alman Yeşiller Partisinde çalışmalarda bulunmuştur. 1992 - 2000 Hessen Eyaleti Gross Gerau İl Genel Meclisi üyesi olmuştur. 1998 - 2004 Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak görev yapmıştır. 1998 ile 2000 yılları arasında Yeşiller Partisi Almanya ve daha sonra SPD(Almanya Sosyal Demokrat Partisi) adına Avrupa Parlamentosu'nda görev almıştır. 2007 - 2014 özel sektörde ve belediyelerde AB Danışmanlığı yapmıştır. 2013 yılında AK Parti'de danışmanlık görevi yapan Ceyhun, 2015 seçimlerinde AK Parti'nin İzmir Milletvekili adayı olmuştur. Viyana Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. Almanca'yı çok iyi ve İngilizce'yi iyi seviyede bilmektedir.

6.05.2021 15:14