Bozok Üniversitesi

Staj Seferbirliği Kapsamında Staja Hak Kazanan Bölümümüz Öğrencilerinin Dikkatine

Staja Hak Kazanan Değerli Öğrencilerimiz,
Öncelikle sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz. Staja dair merak ettiğiniz birçok sorunun cevabı ekte yer alan Sıkça Sorulan Sorular dosyasında yer almaktadır. Staj tarihinden önce öğrenci ve işverenin karşılıklı görüşmeleri sonucu staj iptali/tarih değişikliği yapılabildiğinden, sadece Kariyer Kapısı’ndaki bilgiler esas alınarak sigorta girişlerine ilişkin işlemler başlatılmamaktadır.

Bu noktada, üniversitemiz tarafından yapılacak sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için; staja kabul alan öğrencilerin ilgili işverenden “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belgeleri kayıtlı olduğu fakülte ya da yüksek okulun sigorta işlemlerinden sorumlu birimine teslim etmesi gerekmektedir. Öğrenci birimi ile iletişime geçmeden staja başlamamalıdır.

Bunun dışında bazı kamu kurumları stajyerlerine tek tek belge vermek yerine staja kabul ettiği adaylara ilişkin bilgileri EBYS üzerinden üniversite yönetimleri ile paylaşabilmektedir. Staj seferbirliği kapsamında kabul alan ve kendilerine bu sebeple staj kabul belgesi verilmeyen öğrencilerimizin de sigorta işlemlerinin başlayabilmesi için staja başlamadan önce fakülte ve/veya yüksek okulları ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Bu noktada sorularınız ve birimlerinizdeki işlemeler için bölümünüzdeki “kariyer merkezi birim temsilcilerinden” destek alabilirsiniz. Biriminizde bulunan kariyer merkezi temsilcilerine ekte yer alan dosyadan ulaşabilirsiniz.

Sistem havuzunda bekleyen değerli öğrencilerimiz, Aday havuzu 2021 yılı Aralık ayı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve öğrenciler bu tarihe kadar staj teklifi almaya devam edecektir. Bu sebeple staj kabul durumunuzu Kariyer Kapısı üzerinden düzenli olarak takip etmeniz tavsiye edilmektedir.

12.05.2021 11:51