Bozok Üniversitesi

1. BOZOK ULUSLARARASI SİYASET BİLİMİ KONGRESİ

ÜNİVERSİTEMİZDE I. BOZOK ULUSLARARASI SİYASET BİLİMİ KONGRESİ YAPILDI

Üniversitemiz tarafından 24-26 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen  I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. 22 ayrı oturumda yurtiçi ve yurt dışından 46 üniversiteden, 116 akademisyen tarafından çok sayıda bildirinin sunulan kongrede "Geçmişten Günümüze Yerel, Bölgesel ve Küresel Kriz" konuları ele alındı. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi açılış programına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey,  Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Fuat Köksal, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Mahmut Kılıç, fakülte dekanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.

1. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi Bildiriler Kitabı

1. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi Özet Kitapçığı

1. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi Program

ÜNİVERSİTEMİZDE I. BOZOK ULUSLARARASI SİYASET BİLİMİ KONGRESİ BAŞLADI

Üniversitemiz tarafından 24-26 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen  I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. 22 ayrı oturumda yurtiçi ve yurt dışından 46 üniversiteden, 116 akademisyen tarafından çok sayıda bildirinin sunulacağı kongrede "Geçmişten Günümüze Yerel, Bölgesel ve Küresel Kriz" konuları ele alındı..

I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresi'nin açılış konuşmasını kongre koordinatörü Prof. Dr. Yunus Yoldaş yaptı. Prof. Dr. Yoldaş konuşmasında "Dünya politikasının hızlı bir değişim ve dönüşüm geçirdiği çağımızda, toplumlar dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen krizlerden derinden etkilenmekte, bu bunalımlarım siyasal ve ekonomik etkileri uzun yıllar sürebilmektedir. Bu bağlamda kongrede ele alınacak çok sayıda konuların çözümlenerek tespit edilmesi, temellendirilmesi ve değerlendirilmesi olası krizlerin mücadelesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Böylelikle kongremizde yerel bölgesel ve küresel krizler teorik ve alan araştırmaları temelinde uygulamaya yönelik derinlemesine tartışılacaktır." ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak her yıl alanında uzman akademisyenler aracılığıyla sempozyum, çalıştay ve kongrelerle bir çok konuyu masaya yatırdıklarını belirterek bugün de  "Geçmişten Günümüze Yerel, Bölgesel ve Küresel Kriz" konularının ele alınacağı I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İnsanoğlunun var olduğundan itibaren, sebebi iktisadi ya da siyasi olsun ulusal ve uluslararası krizlerin her dönemde olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey ülkeler, yöneticiler ve bireyler için krizleri fırsata çevirebilmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Özellikle ülke içinde meydana gelen ve meydana gelmesi muhtemel bazı krizlere önceden tedbir almak ve mevcuttan istifade ederek bir daha aynısını yaşamamak için tedbir almak mümkündür. Tarihten günümüze kadar gelen süreçte yaşanılan krizlerin sebepleri üzerinde durduğumuzda birçok faktör söyleyebiliriz. Bu faktörlerin arasında en önemlisinin eğitim problemi olduğunu da düşünmek durumundayız. Ülkemizin huzurla devam edebilmesi için çocuklarımızı çocukluk çağından üniversiteyi bitirinceye kadar öğrettiklerimizle beraber, iyi insan olarak yetiştirme noktasında hassasiyetle eğitim sistemi üzerinde durulmalıdır. Ayrıca din eğitiminin de sağlıklı, zamanında ve yeterli verilmesi için çok ciddi bir program yapılması gerektiğini de ifade etmek istiyorum.

Rektörümüz konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde ebediyete intikal eden Prof. Dr. Oya Akgönenç'i rahmetle anarak düzenlenen bu bilgi şöleninin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin üniversite ve kent için sosyal, kültürel ve tanıtım anlamında önemli bir rol oynadığını belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç,  bilginin üretilmesi yayılması ve kullanılması anlamında da  bu tür etkinlikleri önemsediklerini dile getirdi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç krizlerde toplumların, yönetimlerin kişilerin proaktif davranması gerektiğini ve az zararla çıkmak adına kriz öncesinde gerekli tedbirleri alınması gerekliliğine vurgu yaparak; "Ülkemizin ekonomik sosyal ve siyasal açıdan düzgün şekilde tutarak halka birlikte olarak sorunlarımızı ortadan kaldırıp fırsatlar oluşturarak güçlü bir şekilde dik durmaya çalışacağız." dedi. Takip, tecrübe ve tahlil ile proaktif davranılarak krizin yönetilebileceğine dikkat çeken Vali Yurtnaç, devlet aklının kullanılarak zor zamanda doğru hareketlerle krizi fırsata çevirebiliriz diye konuştu.

Açılış töreninin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Kongre Komite Başkanı Prof. Dr. Yunus Yoldaş ve açılış paneli konuşmacıları Prof. Dr. İbrahim Canbolat, Prof. Dr. Mehmet Şahin, Doç. Dr. Osman Can Ünver, Doç. Dr. Cem Karadeli'ye teşekkür plaketi verdi.

22 ayrı oturumda iki gün süren I. Bozok Uluslararası Siyaset Bilimi Kongresinde 116 akademisyen tebliğlerini katılımcılara sunmuştur.