ÜNİVERSİTEMİZDE "SERMAYE PİYASASI KURUMLARI VE SERMAYE PİYASASINDA KARİYER SEMİNERİ"

Yer: İİBF Konferans Salonu

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Topluluğu tarafından “Sermaye Piyasası Kurumları ve Sermaye Piyasasında Kariyer” konulu seminer düzenlendi. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Saçmacı, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminer programı öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey,  Üniversitelerde derslerin yanında öğrencilere katkı sağlayacak, ufkunu açacak bilimsel ve hayata dair toplantıların önemli olduğunu söyledi. Üniversite mezuniyeti sonrası elde edilen diplomanın bir noktaya kadar öğrencinin yolunu açan bir belge olduğunu belirten Prof. Dr. Karacabey; “Diploma ile birlikte öğrenciyi hayatta başarılı kılacak olan kendi çabası ve kendi azmimizdir.  Öğrencilerimizin dersleri ile beraber özellikle üniversite hayatında katılacağı kongreler, konferanslar, seminerler,  ders dışı faaliyetler, bilimsel çalışmalar ve tecrübelerinden istifade edebileceğimiz önemli şahsiyetler bizim için ufuk açıcıdır. Bugün bu toplantının öğrencilerimiz için önemli bir faaliyet olacağına inanıyorum.” dedi.

Seminerde Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği İnceleme ve Gözetim Müdürlüğü Kıdemli Uzman Serhat Tahsin İşler, Türkiye Sermaye Piyasası İş Olanakları konulu sunumunda; sermaye piyasası yapısı, Türkiye Sermaye Piyasası Birliği, Ulusal Finans Eğitim Projesi, İstanbul Finans Merkezi, lisanslama sınavları ve kariyer olanakları hakkında bilgiler verdi.

Sermaye Piyasası Denetleme Kurulu Dairesi Uzmanı Murat Özcan ise,  Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi olan anonim ortaklıklar ile yardımcı kuruluşların ve diğer sermaye piyasası kurum ve kuruluşlarının işlem ve hesaplarına ilişkin bilgiler aktardı.

Seminer sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey,  Kıdemli Uzman Serhat Tahsin İşler ve Uzman Murat Özcan’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.