BOZOK ÜNİVERSİTESİ CUMHURİYET KUPASI FUTBOL KARŞILAŞMASI : İİBF 6 - 2 S.H.M.Y.O.

Yer: Bozok Üniversitesi Futbol Sahası

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu takımını 6 – 2  lik skorla yendi

Bozok Üniversitesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası 21 Ekim 2015 Çarşamba Günü 10 takımın katılımıyla başladı.

Bozok Üniversitesi Futbol Sahasında oynanan ilk gün maçında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu takımını 6 – 2  lik skorla yenmeyi başardı. Maçta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımına öğrencilerden oluşan coşkulu bir taraftar topluluğu eşlik etti. Müsabaka boyunca her iki takım  heyecan, mutluluk, zafer ve hüznü bir arada yaşadılar.

Maçın hemen başında 2. Dakikasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oyuncusu Serhat ağları havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.27. dakikada eşitliği sağlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ nun sevinci kısa sürdü ve maçın 30. Dakikasında topla buluşan 3 numaralı Ahmet, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ ni tekrar öne geçiren golü attı.(2-1) İlk yarı bu sonuçla bitti.

Maçın 2. Yarısında 32. dakikada Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ nun beraberlik golü geldi.(2-2).Maç boyunca bir an olsun oyun disiplinini koparmayan  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımı 35. Dakikada Ahmet ve 40 dakikada Sena’ nın röveşatadan attığı gollerle durumu 4-2 ‘ ye getirdi. Karşılaşmanın 41. ve 50. Dakikasında sahnede yine Sena vardı ve attığı gollerle kendisi hattrick yaptı, Müsabaka İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ nin 6-2 zaferiyle sona erdi ve finale erken veda eden takım  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu oldu.

Müsabakanın ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımı Sorumlusu Yasin RİHAN verdiği röportajda,

“Yoğun ders temposunun yanında sportif faaliyetlerle öğrencilerimize sosyal bir vizyon kazandırmak ve bu vesile ile dostluğu, kardeşliği, takım ruhunu, özgüveni ve yeteneği pekiştirmek futbol turnuvamızın en önemli amacı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Futbol Takımımız ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu takımı arasında son derece heyecanlı ve kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Özellikle müsabaka esnasında Fakülte öğrencilerimiz tribünlerde ki şovları ile turnuvaya ayrı bir güzellik kattı. Dostluk, kardeşlik ve centilmenlik içerisinde süren müsabaka sona erdi. Takımımızı ortaya koyduğu centilmen ve başarılı mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Kupaya giden yolda birinci aşamayı geçtik. Bundan sonraki asıl amacımız, önümüzdeki maçları kazanarak kupayı kazanmak. Cumhuriyet Kupası’ nı kazanacağımıza yürekten inanıyor, Fakülte öğrenci ve çalışanlarımızı önümüzdeki günlerde oynayacağımız müsabakalarda tribünde yer alarak takımımıza desteğe çağırıyorum. ” dedi.